TORE STRØMØY: MUSTANG MACH-E KURERTE REKKEVIDDEANGSTEN MIN

22.08.2022
  • Det måtte en helelektrisk ponni til for at Tore Strømøy skulle bli kvitt sin ekstreme rekkeviddeangst og skepsis til elbiler. Etter et år med sin knallrøde Mustang Mach-E får han ikke fullrost den helelektriske SUV-en som har gitt ham et helt nytt forhold til bil.

    – Jeg var skeptisk da mange av kollegaene mine kom med nye elbiler som gikk 200-300 km før de måtte lade. Jeg trengte en elbil som kunne ta meg frem og tilbake fra Trondheim til Frøya uten å lade. Nå kan jeg kjøre frem og tilbake til Frøya, og fremdeles ha nok strøm til å komme meg enda en tur ut dit. Det trodde jeg ikke skulle skje så fort, sier den folkekjære NRK-profilen Tore «på sporet» Strømøy.

    Han og samboeren Linn Nyborg bruker bilen ofte fra «byen» (Trondheim) til hans barndomsparadis – øyriket Frøya – en kjøretur på knappe 160 km.

    Modellen hans har en elektrisk rekkevidde på opptil 540 km og firehjulstrekk.

    – Ladet opp etter en baconpølse og en Gullpinne

    Etter et langt liv med en rekke Ford-modeller ble Tore i fjor overbevist om å prøve elektriske Mustang Mach-E. Han likte navnet, han likte ikonet, men var skeptisk til den elektriske rekkevidden og hvordan han skulle løse ladingen, spesielt når han var på en av sine mange langturer. Rekkeviddeangsten er nå ettertrykkelig kurert.

    – Når vi besøker min samboers familie på Kongsvinger, svinger vi alltid innom Alvdal og lader på Ionity. Jeg får akkurat tid til å spise min favorittbaconpølse og en Gullpinne før den er ferdig ladet. Det er nesten så jeg ikke får matro – så fort er den ladet opp igjen. Når jeg ser de som fyller bensin til helt elleville priser på samme stasjon er jeg selvsagt ekstra fornøyd med bilen min, sier Strømøy.

    Mustang Mach-E har ladekapasitet med høy effekt. Det betyr at du kan lade 119 km rekkevidde på kun 10 minutter på en hurtigladestasjon. 

    Den helelektriske SUV-en kan også lades på en IONITY-lader med såkalt Plug & Charge. Det betyr at du ikke trenger å tenke på apper, ladekort eller SMS-meldinger: Plugg inn ladepistolen og hurtigladingen starter av seg selv.

    – Første bilen jeg har elsket

    Strømøy har beholdt sin gamle Ford Focus, men det går lengre og lengre tid mellom hver gang han bruker den.

    – Jeg har egentlig aldri vært så bilinteressert, men Mustangen har endret mitt forhold til bil totalt. Jeg har aldri vasket en bil så ofte, passet på den like godt, eller trykket på skjermen for å finne alt den kan gjøre, som hva som nå er tilfelle med min nye Mustang Mach-E. Min Focus føles litt som fortiden. Mustangen er fremtiden, og jeg elsker bilen min. Det trodde jeg aldri jeg skulle si om en bil, sier den svært fornøyde trønderen.

    Tore Strømøy og Mustang Mach-E


  • OPPTIL 610 KM REKKEVIDDE, GODKJENT FOR TAKLAST OG 1000 KILO TILHENGERVEKT

    Siden de første Mustang Mach-E kom til Norge i fjor vår har det vært en av de aller mest solgte elbilene i Norge. Den kommer i fire forskjellige varianter, med og uten firehjulstrekk – og med rekkevidde fra opptil 400 km til opptil 610 km.

    Nå har den også fått godkjenning for taklast på inntil 75 kilo. Det betyr at du kan ha med deg en skiboks, et par kajakker eller sykler på taket. De to variantene, Long Range RWD og Long Range AWD, er også nå godkjent for 1000 kg tilhengervekt.

    ­­– Bil for meg har tidligere handlet om å komme meg raskest mulig fra et sted til et annet. Med Mustangen så tar jeg meg selv i å kjøre roligere. Jeg vil selvsagt komme lengst mulig, og da er det ikke optimalt med høy fart. Det blir en konkurranse – både mot meg selv og med andre. Samtidig forplikter det jo å kjøre en Mustang. Jeg kan ikke ligge i 80 i 110-sonen på motorveien med denne. Da må jeg i så fall gå til innkjøp av en hatt og bli litt «mann med hatt i trafikken», sier den blide trønderen.


  • HIMMELSK STEREOANLEGG OG LYSENDE HEST SOM PROJISERES

    Han medgir at han er skeptisk til å la andre kjøre den knallrøde Mustangen, og har det best når han selv sitter bak rattet.

    –  Samboeren får kjøre den om det er absolutt nødvendig. Barna må legge inn søknad i flere eksemplarer om de skal få lov. Denne skal jeg ha i mange år, og jeg vil ikke risikere at noen kommer borti noe når de for eksempel skal parkere den i garasjen.

    Er det noe du setter spesielt pris på ved bilen?

    ­– Det er ikke bare en, men mange ting. Jeg er helt avhengig av å høre på musikk, og stereoanlegget er helt himmelsk! Jeg liker også at den nærmest kan kjøre av seg selv og bremser og varsler om det er noe som truer. Det kuleste, for en bondesønn, er imidlertid at det lyser opp en hest på bakken ved siden av bilen når jeg nærmer meg bilen, og det har begynt å bli mørkt. Det blir liksom prikken over i-en – selv om det er mange prikker over i-en når det gjelder denne fantastiske bilen, sier den folkekjære NRK-profilen, Tore Strømøy.


Nyheter

Kampanjer

Vis alle de siste kampanjene

Nyheter

Nyheter og arrangementer